Handelsbetingelser

Betaling

Alle varer skal betales med kort eller via bankoverførsel til vores bankkonto. Vi tager imod følgende kort

Dankort

MasterCard

Maestro

Visa

Visa Electron

JCB


Beløbet hæves først på dit kort, når varen afsendes.

 

Levering

MDC Data leverer kun til adresser i Grønland.

 

Vi gennemgår og afsender webordrer hver morgen, dog vil din ordre senest blive afsendt 1 dage efter bestilling.

Forsendelse sker for købers regning.

Porto beregnes efter de til enhver tid gældende takster

 

Fortrydelsesret

Du har som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.
 

Som privat internetkunde er du beskyttet af forbrugeraftaleloven og har således 14 dages returret. Returretten løber fra modtagelsesdagen. Pas altid ekstra godt på den originale emballage, så der ikke opstår mangler. Da den originale emballage altid repræsenterer en værdi for IT og teleprodukter, bedes i medsende det ved returning. Ved køb af software og forbrugsstoffer må emballagen ikke brydes. Ved køb af printere må farvepatronerne ej heller åbnes.

 

Ved returnering skal pakken med sendes med Post Greenland til vores afdeling i Nuuk:

 

MDC DATA 

POSTBOKS 439       

3900 NUUK

 

Forsendelsen sker på kundens egen regning. Hvis kunden vælger at sende med andre end Post Greenland f.eks. RAL eller Air Greenland vil kunden blive opkrævet afhentningsomkostninger.

Ved returnering tilbagebetales købssummen til kundens bankkonto, samme dag som varen er modtaget og tjekket

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.
 
Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.
 
Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.
 
Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

 

Reklamationsret

MDC DATA følger selvfølgelig den til enhver tid gældende Grønlandske Købelov :

 

Man kan således reklamere over fejl eller mangler som var tilstede, da varen blev solgt. Bevisbyrden ligger ved køber efter de første 6 måneder jfr. købelovens § 77a, stk. 3.

Ekstra producentgaranti (en service afholdt af producenten) : Ønsker man at benytte sig af en producents garanti der ligger ud over ovennævnte reklamationsret, skal man selv kontakte producenten.

Alle varer der indleveres til reklamation bliver gennemgået grundigt af vore teknikere for at fastslå om der er tale om en reklamation. Hvis teknikeren vurderer at defekten ikke kommer ind under reklamationsretten (f.eks. ved fugtskader på mobiltelefoner, trykskader på monitors o.s.v.), bliver varen afvist som reklamation. Kunden kan evt. få et tilbud på reparation af produktet. Hvis kunden, på trods af vores afvisning af varen som reklamationssag, insisterer på at forsøge at få varen repareret under reklamationsretten, kan vi rent undtagelsesvis sende varen til et af producenten udpeget servicecenter i udlandet (normalt Danmark eller Holland). Kunden betaler i den forbindelse alle omkostninger til forsendelse m.v. forud i form af et depositum. Hvis servicecenteret i udlandet vælger at reparere produktet på garanti vil kunden naturligvis få hele det betalte depositum tilbage.

  • Ved forbrugerkøb (d.v.s. salg til privatpersoner) yder vi altid 2 års reklamationsret.

     

     

  • Ved handelskøb (d.v.s. salg til virksomheder, offentlige institutioner m.fl.) yder vi som udgangspunkt 2 års garanti, men vi forbeholder os ret til at følge producentens garantiperiode i tilfælde hvor denne er kortere end 2 år. Spørg evt. vores sælgere inden købet for at få dette helt klarlagt


Persondatapolitik

For at du kan indgå aftale med os, har vi brug for følgende oplysninger:
Navn, adresse, tlf.nr. og e-mailadresse.
 
Vi foretager registreringen af dine personoplysninger med det formål at kunne levere varen til dig, samt sende vore nyhedsbrev pr.mail 3-4 gange om året.
 
Personoplysningerne registreres hos MDC DATA og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.

Som registreret hos MDC DATA har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til: mdc@mdc.gl

 

Klage

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til MDC DATA Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

Handelsbetingelserne er senest opdateret den Marts 2017